Impossible is nothing!!!!!!!!!

SURSA:  http://arisu.ro/portfolio_item/energie-pentru-viata/

ARISU (Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta, cu sprijinul financiar al companiei Servier Pharma, a lansat Luni, 1 octombrie 2012, ora 11:00, proiectul ”Energie pentru viata”, proiect prin care s-au instalat primele cinci defibrilatoare externe automate din Europa de Est, conectate la serviciul de urgenta 112.

“Energie pentru viata” este un proiect inovator si ambitios prin care se doreste facilitarea accesului populatiei la defibrilatoare externe automate. Aparatele sunt folosite numai pentru urgente medicale, respectiv stopuri cardio-respiratorii.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestor aparate este ca pot fi folosite de catre orice persoana, cu sau fara cunostinte medicale, urmand instructiunile vocale ale aparatului si pictogramele de pe electrozi. Reteaua, formata din cinci aparate, acopera statiile Unirii 1, Unirii 2, Universitate, Eroilor si Piata Victoriei. Sistemul este integrat cu serviciul de urgenta 112 si dispeceratul SMURD Bucuresti.

In fiecare an, in Romania decedeaza peste 50.000 de persoane din cauza stopului cardio-respirator, 70% dintre acestea petrecandu-se pe strada. Folosirea unui defibrilator in primele minute de la instalarea stopului cardio-respirator mareste sansele de supravietuire cu peste 80%.

Toate cele cinci defibrilatoare sunt montate in cutii speciale, codate, cu alarma luminoasa si sonora. Aparatele sunt produse in SUA de catre firma Cardiac Science si sunt cele mai performante dispozitive de acest gen din lume. Proiectul nu ar fi fost posibil fara implicarea unor institutii importante din Romania, dar si a unor companii private, carora le multumim pentru sprijinul acordat.

Mai multe detalii si fotografii de la inaugurarea defibrilatoarelor gasiti pe website-ul principal al asociatiei ARISU :  www.arisu.ro

Lasă un comentariu