Impossible is nothing!!!!!!!!!

De nenumarate ori am trecut prin fata celei de-a doua cladiri ca suprafata dupa Pentagon, am vazut la televizor destule imagini dinauntrul acesteia dar niciodata nu am vizitat-o , desi au trecut 4 ani de cand am schimbat aerul de munte cu „cel de capitala”.

„Palatul Parlamentului din București, România (cunoscut înainte de revoluție sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului), măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 12 nivele la suprafață și alte 8 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume, intrând de trei ori în cartea recordurilor.

Șantierul propriu-zis a început în anii 1980 cu demolarea a peste 7 km² din vechiul centru al capitalei și relocarea a peste 40.000 de oameni din această zonă. Dintre clădirile dispărute se număra Mănăstirea Văcărești, Spitalul Brâncovenesc, Arhivele Naționale, Stadionul Republicii, etc. Lucrările s-au efectuat cu munca forțată a militarilor în termen, și astfel costul a fost redus la minimum.

Dealul pe care se află astăzi Palatul Parlamentului este în general o creație a naturii, având o înălțime inițială de 18 m, dar partea dinspre Bulevardul Libertății este înălțată în mod artificial.”

Mai multe detalii despre cum a aparut Casa Poporului puteti regasi accesand: http://posturi.wordpress.com/2011/07/09/casa-poporului/

Vizitare Casa Poporului – program si conditii de vizitare Palatul Parlamentului

Pentru rezervari telefonice:+ 40-21-311 36 11; + 40-21-414 14 26

Program de vizitare: Zilnic intre 10:00 si 16:00 (ultimul tur la ora 15:30)

Tarife tururi:

I. Tur Standard – 25 LEI/persoana
II. Tur Panorama Orasului – Terasa (acces cu liftul) – 15 LEI/persoana
III. Tur subsol (coborâre 2 nivele pe scari) – 10 LEI/persoana
IV. Tur Standard + Panorama Orasului – Terasa (acces cu liftul) – 35 LEI/persoana
V. Tur Standard + Subsol (coborâre 2 nivele pe scari) – 30 LEI/persoana
VI. Tur Standard + Panorama Orasului (Terasa) + Subsol – 45 LEI/persoana

Intrarea libera pentru

– copii sub varsta de 7 ani, elevi sub varsta de 18 ani si studenti cu vârsta intre 18 si 26 ani (ce detin carnet de elev/student)
– persoane cu dizabilitati (cu act doveditor)
Acces persoane cu handicap locomotor: recomandat – cu programare anticipata.

Pentru mai multe detalii click AICI !!!

SEE U THERE!!!

Sursa: Wikipedia , http://www.stildeviata.com

Anunțuri

Comments on: "Despre Casa Poporului si „Epoca de Aur” a României" (4)

 1. In nici un document oficial,acest edificiu nu a purtat numele de „Casa Poporului”.Cei care il insoteau pe N.C.in vizitele saptamanale in Casa Republicii,povesteau ca a fost o propunere ca edificiul sa poarte numele Casa Poporului,dar un tip” devotat” a comentat: adica daca vine unul din Patarlagele si vrea sa intre in Casa Poporului,ca este si casa lui,si trebuie sa i se dea drumul in Casa?Trebuie evitate asemenea momente.Trebuie sa-i dam un nume care sa impuna respect,chiar teama.Asa a aparut CASA REPUBLICII.Cred ca doar cei care vor sa dilueze duritatea si nemernicia comunismului insista pe numele Casa Poporului.N-a fost si NU ESTE Casa Poporului.

 2. ruxandra ionescu said:

  Nu te pot contrazice , dar cand vii in Bucuresti toata lumea vorbeste de Casa Poporului… stau de 5 ani aici si niciodata nu mi-a pomenit cineva de Casa Republicii 🙂

 3. da, asa este persoanele mai in varsta spun casa poporului si dragilor………..chiar ceausescu s-a exprimat ca doreste constructia unei cladiri construita de popor pentru popor…..si asa i-a ramas numele…….asa este trecuta si in mesajul care a fost semnat de cei 2 si ingropat la temelia constructiei

 4. Nu am dorit pana acum cateva luni sa vizitez acest loc dar indemnata de fiica mea, care este de parere ca este necesar sa vezi astfel de locuri pentru a percepe pana unde poate ajunge un dictator si a evita pe cat posibil astfel de aparitii in viitor.
  Cladirea este anacronica, o arhitectura stil secolul 18 construita in secolul 20 de prost gust si lipsa de imaginatie.
  Serviciile ne adecvate acestui loc. Dupa ce am suferitt de lipsa dealimente, caldura curent si multealtele in timpul construirii monstrului platim 30 de lei intrare, primim in loc de bilete de i niste bonuri fiscale (ca la alimentara) ca sa avem un tur in limba engleza.
  (Nu am primit bilete din motive ecologice sau dezvoltare durabila ci din simplul motiv ca nu are statut de muzeu)
  Credeam ca acea cladire este culmae sfidarii bunului simt si al poporuöui dar am vazut din nefericire ca se poate mai mult….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: