Impossible is nothing!!!!!!!!!

Durerea nu este IUBIRE!!!

ACASA a demarat in cadrul emisiunii “Povestiri adevarate” campania “Durerea nu este iubire”, al carei scop este adoptarea unei legi speciale care sa-i pedepeasca exemplar pe agresori. Aveti probleme in familie sau cunoasteti persoane care sunt agresate? Ne puteti scrie la adresa durereanuesteiubire@acasatv.ro. Pentru a semna petitia, cei din strainatate vor complete formularul de inscriere cu datele din pasaport.

Datele oficiale dor! Anual in jur de 800 000 de femei declara ca au suportat, in mod frecvent, violenta in familie sub diferite forme insa majoritatea victimelor violentei in familie nu raporteaza!

Mai mult de 340.000 de copii declara ca au asistat in mod frecvent la scene de violenta fizica intre parinti si peste 370.000 de copii spun ca au fost martorii insultelor si injuriilor in familie.

In comparatie cu datele existente la nivelul Uniunii Europene  populatia din Romania este semnificativ mai ingaduitoare fata de violenta in familie, in toate formele acesteia.

Lipsa unei legi speciale care sa-i pedepseasca pe agresori si a unor pedepse exemplare duc la abuzuri de neimaginat in familiile din Romania.

Din 20 septembrie, pe site-ul http://www.acasatv.ro, pe pagina durereanuesteiubire.acasatv.ro, telespectatorii pot semna petitia prin care sustin promulgarea unei legi speciale impotriva violentei.

Prin acest demers ACASA isi doreste ca noua lege sa permita politiei sa poata interveni, sa transforme  scandalul si bataia domestica intr-o problema a societatii, sa permita autoritatilor sa se poata autosesiza sau sa reactioneze si fara plangere din partea victimei, sa se aplice ordinul de restrictie pentru vinovati.

Ionela Banarescu, producatorul general al campaniei, vorbeste despre acest fenomen. ”Violenta in familie reprezinta o problema sociala extrem de grava, cu un impact greu de calculat pentru ca ea afecteaza nu numai victimele ci si persoanele care sunt martore sau au cunostinta despre asemenea cazuri de tortura fizica si psihica. Este una dintre formele de violenta cel mai frecvent intalnite, dar şi una dintre cele mai ingrijoratoare, pentru ca este prea putin vizibila. Actele de violenta au loc in spatele usilor inchise si sunt ascunse de catre victima din frica de agresor si din rusine fata de societate. Exista o reticenta a autoritatilor de a interveni intr-o problema considerata inca „privata” ”, mai spune Ionela Banarescu.

In prima editie, din 20  septembrie, la “Povestiri adevarate”, de la 16:30, campania “Durerea nu este iubire debuteaza in forta cu marturisirile dureroase ale unor femei care au reusit sa scape din calvarul violentei la care erau supuse zilnic.

Adesea acest lucru se intampla pentru ca “e bine sa aiba copilul un tata”, potrivit moralei generale, dar si din motive economice. In societatea romaneasca divortul mai e inca mai este privit drept o forma de esec. Lumea se schimba si odata cu ea trebuie si putem sa schimbam mentalitatea societatii si pe cea a autoritatilor pentru ca nimeni nu merita sa traiasca un infern in propria casa. Cine vrea, scapa din circuitul violentei familiale. Exista solutii, exista speranta”, acesta este mesajul pe care, spune Ionela Banarescu, campania “Durerea nu este iubire” vrea sa-l transmita celor de ACASA.

Pe tot parcursul campaniei care va prezenta o serie de reportaje privind fenomenul violentei in familie si povesti impresionante care sint doar varful iceberg-ului telespectatorii se pot implica si pot semna, din 20 septembrie, pe http://www.acasatv.ro,  pagina durereanuesteiubire.acasatv.ro, petitia prin care se doreste aparitia unei legi speciale in domeniul violentei in familie.

Pentru a semna petitia, cei din strainatate vor complete formularul de inscriere cu datele din pasaport.

Aveti probleme in familie sau cunoasteti persoane care sunt agresate? Ne puteti scrie la adresa durereanuesteiubire@acasatv.ro.

CLICK AICI CA SA SEMNEZI PETITIA!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: