Impossible is nothing!!!!!!!!!

Daca iti vom spune ca exista un program social cu buget zero, dar ai carui beneficiari sunt peste 145 de copii din centrele de plasament din Bucuresti si Ilfov, ne-ai crede?

Probabil ca nu. Dar totusi, exista.

Asociatia Romana de Interventie in Situatii de Urgenta a realizat unul dintre cele mai perfomante programe sociale, destinate copiilor institutionalizati. Totul a fost posibil cu bunavointa a 80 de voluntari, care in 8 luni au acumulat impreuna peste 2200 de ore de voluntariat. Programul a fost lansat pe data de 9 Mai 2010, in cadrul spectacolului „Europe! Dance with us!” si in fata a peste 600 de invitati: oficialitati, ambasadori si chiar Prima Doamna. Daca ar fi sa calculam sumar economia adusa bugetului de stat, am realiza ca programul este intruchiparea unei investitii perfecte. Nu costa nimic, are randament maxim si aduce o economie bugetului de stat de aproximativ 11.000 de ron (calculat la cele 2200 de ore de voluntariat). Nu este o suma foarte mare, dar atunci cand vorbim de economie intr-un an de criza, cifra capata cu totul alt sens. Nici nu are rost sa discutam cat de mare este nevoia unui asemenea program in centrele de plasament din Romania si o sa ne rezumam la lucrurile frumoase care se intampla acolo.

Această prezentare necesită JavaScript.

In primul rand,voluntarii care merg in centru se poarta cu copii de acolo ca si cum ar fi ai lor, oferindu-le afectiunea de care au nevoie.

Apoi, voluntarii au grija de ei: fac lectii impreuna, mananca impreuna, se joaca impreuna, merg in excursii impreuna, sunt atenti la comportamentul lor si il corecteaza(foarte multi copii din centrele de plasament sunt violenti). Ceea ce fac voluntarii nostrii este sa le asigure o educatie adecvata.

In al treilea rand, suplinesc eforturilor asistentilor sociali, ai caror cifra este insuficienta pentru numarul mare de copii. Astfel, toata lumea are de castigat. Intr-o economie de piata sanatoasa, asa ar trebui sa se intample.

Programul national ARIPI va merge mai departe fiind un bun exemplu de seriozitate, altruism si vointa.

Le multumim celor 80 de voluntari care petrec zilnic ore importante in centrele de plasament, pentru ca viitorul acestor copii sa nu fie pe strada. Pentru informatii despre cum puteti ajuta acest program va rugam sa ne scrieti pe adresa de email a departamentului :

asistentasociala@arisu.ro

Anunțuri

Comments on: "Programul National ARIPI : peste 2200 de ore de voluntariat in mai putin de 8 luni" (1)

  1. Misto tare manastirea aia chiar m-au impresionat pozele,nici nu stiam de ea:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: