Impossible is nothing!!!!!!!!!

Unul dintre marile genii ale acestui secol este un roman. Un doctor care, de 50 de ani, opereaza pe creier si salveaza vietile si mintile pacientilor sai. E celebru in lume, dar aproape necunoscut in Romania. Leon Danaila si-a dedicat toata viata meseriei, spitalului, bolnavilor. Astazi, Clinica de neurochirurgie din Bucuresti exista datorita lui. Iar rasplata este un salariu pentru care statul roman a mai gasit niste maruntis, pe fundul sacului. O poveste despre demnitate, pasiune si modestie.

I se spune sculptorul de creiere. Si e, el insusi, cel mai mare creier cu care Romania ar trebui sa se mandreasca. E cel mai mare neurochirurg de la noi, si o somitate internationala.

Academii de peste tot din lume il au sau il vor ca membru, si colegi de breasla de peste tot ii cauta sfatul. Are peste 40 de carti scrise, 80 de vrevete de inventator si peste 35 de mii de operatii pe creier la activ. Un record care il face unic in lume.

Profesorul, doctorul si academicianul Leon Danaila are 71 de ani si o jumatate de secol de cand repara creiere umane. Pentru posteritate va ramane unul din cele 500 de mari genii ale secolului, iar pentru pacientii sai.

Leon Danaila s-a nascut pentru a salva oameni de la moarte. Pe el insa nu l-a putut salva nimeni de la o viata mai mult decat modesta, de incercari de marginalizare si chiar de persecutie. Pana si reputatul profesor Constanitn Arseni a fost invidios pe geniul sau. Asa ca mentorul si-a izgonit discipolul ca sa nu il puna in umbra.

De fapt, Leon Danaila functiona inca de pe atunci ca un mecanism, ca o prelungire a microscopului chirurgical pe care el l-a introdus in tara, pe vremea cand nimeni de la noi nu auzise de asa ceva. Si tot el este cel care a introdus in premiera laserul. Datorita lui in anii 80 in neurchirugia vasculara s-a produs o revolutie.
In ciuda conditiilor improprii, Leon Danaila si-a continuat calatoria in incredibila lume a creierului uman. Asa a ajuns sa opereze capete mari. Printre ele primul ministru nord coreean din vremea lui Kimir Sen.

Nu a cerut niciodata bani, nu a facut compromisuri. Academician si profesor a devenit abaa cand s-a terminat slirul de pile. Iar el, de 20 de ani, isi foloseste salariul infim si faima internationala ca sa-si poata dota sectia pe care o conduce.

Geniu sau Dumnezeu, pentru unii. Pentru altii, inca un hala alb platit cu maruntis, liber sa isi ia lumea in cap, asa cum li s-a sugerat si alti medici. El insa a ales sa traiasca la el in tara, intr-o modestie demna.

Norocul lui este ca are o filosofie de viata sanatoasa. Tine sa manance doar o data pe zi. Traieste ca un ascet, invata ca un student pereptuu.

Spune ca pentru el fiecare celula e sfanta. Are pentru om un respect pe care rareori il simti in Romania. Tocmai de aceea nu cere rasplata. In marea lui intelepciune a inteles ca nu are de la cine.

Asta e Romania!!!

Reclame

Comments on: "Impreuna dam viata povestilor: Leon Danaila sculptorul de creier" (5)

  1. […] Impreuna dam viata povestilor: Leon Danaila sculptorul de creier Sat Jan 22, 2011 0:07 am Unul dintre marile genii ale acestui secol este un roman. Un doctor care, de 50 de ani, opereaza pe creier si salveaza vietile si mintile pacientilor sai. E celebru in lume, dar aproape necunoscut in Romania. Leon Danaila si-a dedicat toata viata meseriei, spitalului, bolnavilor. Astazi, Clinica de neurochirurgie din Bucuresti exista datorita lui. Iar […] […]

  2. excelentele voastre transmit ansrisul meu an speranta ca va fi citit de domnul academician,, ancerc din rasputeri,eu am anteles ca locuiti an zona,,nerva traiann,, rog sa fiu ajutat am o neuropatie grava datorata unor ,,a. v. c. ,, uri la care am pierdut terapa heparinica nu pot sa merg anca coerent sunt cheagurile de sange nedisipate rog mult ajutati ma ,,tanasemarian251146@yahoo.com,,….,,0216734240,, sa traiti,nu sunt un om bogat dar ami pot plati datorile onorabil nihil sine deo,,.marian,,

  3. excelenta domnule academician, v am citit biografia ilustra sunt mandru ca sunteti alaturi de mine an romania,,.asadar trebuie an cazul meu dificil prin timpul pierdut deja pana acum sa mi se aministreze o medicatie caresa disipe ,daca se mai pate face asta ,,cheagurileanlantuite pe terminatiile nervoae,,.fac o terape cu celule srem orale, si ganoderma,,……. ancerc din rasputeri sa i explic doamne ristache elena ca terapia elf cuantica ,,spiridusul nu mi aduce vreun serviciu el rearanjeaza chackrele, mecanism pe care al anteleg,,va rog din suflet ajutati ma excelenta voastra,,.nihil sine deo,,.marian,,………

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: