Impossible is nothing!!!!!!!!!

Pana acum v-am prezentat doar partea frumoasa a Bucurestiului dar saptamana aceasta m-am plimbat in 2 locuri sa zicem „ciudate”…

Bucurestiul este un amestec de cochetarie frantuzeasca , cladiri vechi , istorie , bulevarde , stradute , agitatie , aglomeratie , mizerie , durere, suferinta , oameni uitati de timp…

O idee de genul … hai sa mergem la pationoar m-a indreptat spre patinoarul acoperit „Mihai Flamaropol „. Bineinteles ca a urmat si intrebarea cine a fost?

Inainte de asta…tin sa va spun ca am intrat si totul era foarte ciudat, pe gheta niste adolescenti se antrenau , jucau hochei… o sala imensa…un frig de nedescris si imi imaginam cum ar fi aratat sala acum multi multi ani cand era ingrijita si mai ales la un concurs….

Această prezentare necesită JavaScript.

Mihai Flamaropol (n. 21 noiembrie 1919, Bucureşti – d. 30 iunie 1985) a fost un fotbalist şi hocheist, antrenor de hochei pe gheaţă, scriitor pe teme sportive.

A intrat în contact cu lumea sportivă încă din copilărie, când la doar 12 ani juca fotbal la clubul bucureştean „Gloria”. Cinci ani mai târziu, a început să practice hocheiul pe gheaţă la clubul „Telefoane”. După 2 ani se transferă la clubul „Juventus”, unde joacă fotbal şi hochei, în funcţie de sezon.
La vârsta de 32 de ani, o vârstă înaintată pentru sportul de performanţă, joacă la echipa de fotbal a clubului CCA. Calităţile de excepţie şi forma fizică deosebită, i-au permis să fie selecţionat şi să joace în meciuri internaţionale, pentru reprezentativa naţională de fotbal a României. În paralel a continuat să joace şi hochei, fiind unul din componenţii de bază ai echipei de hochei pe gheaţă a CCA. Împreună cu echipa de hochei a câştigat cinci titluri de campion naţional (în sezoanele 1953, 1955, 1956, 1958, 1959). În 1959 a fost declarat Maestru al sportului.
La 40 de ani, Mihai Flamaropol s-a retras din viaţa sportivă competiţională. Între 1952-1959 a activat ca antrenor de hochei pe gheaţă la CCA. A fost unul din cei care au contribuit la formarea primei generaţii de hocheişti militari ai CCA (din 1961 CSA Steaua Bucureşti). În această perioadă, echipa antrenată de el a câştigat 5 titluri de campioană naţională (în 1953, 1955, 1956, 1958 şi 1959). Ulterior a antrenat echipele de hochei pe gheaţă ale cluburilor „Ştiinţa” şi „Dinamo”, precum şi echipa naţională a României.
Din 1975 se dedică scrisului, activitate în care a dovedit un real talent. A scris lucrări de specialitate şi de reportaj, bazate pe experienţa sa de jucător şi antrenor.
În semn de cinstire a memoriei şi a activităţii jucătorului de hochei, patinoarul din cadrul Complexului Naţional Sportiv „Lia Manoliu” poarte numele „Patinoarul Mihai Flamaropol”.

Volume publicate

 • Hochei pe gheaţă (1962)
 • 50 de ani de hochei în România (1976)
 • Amintiri din fotbal si hochei (1981)
 • Fotbal (1984)
 • Fotbal – cadran mondial (1984)
 • Fotbal – cadran românesc (1986)
 • Însemnările unui sportiv

S-a stins din viaţă pe 30 iunie 1985, fiind înmormântat la cimitirul Bellu.

Despre celalalt loc… va urma 😀

Reclame

Comments on: "Ce este Bucurestiul??? Dar Mihai Flamaropol?" (2)

 1. excelentă informaţie. fiul meu face înot şi ajunge uneori pe-acolo, dar niciodată nu am avut timp să caut pe net. acum m-ai lămurit.

 2. ruxandra ionescu said:

  ma bucur ca ai gasit info de folos , multumesc pt comm si like-uri . o seara cat mai frumoasa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: