Impossible is nothing!!!!!!!!!

Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila si Ministerul Mediului si Padurilor au deschis primul Muzeu al Deseurilor din Europa. Originalul muzeu din incinta AFI Palace Cotroceni propune o noua perspectiva asupra impactului pe care-l au „deseurile” asupra vietii noastre cotidiene, de la disconfort la amenintare.

Scopul acestui muzeu este de a creste gradul de educare si implicare a cetatenilor din Romania privind gestiunea deseurilor. Tara noastra este pe ultimul loc in Uniunea Europeana la reciclarea deseurilor, cu o rata de 1%. Potrivit datelor Ministerului Mediului cam 3-4 milioane de romani au acces la infrastructura de colectare selectiva.

Muzeul are 15 zone dedicate diverselor deseuri municipale si fluxuri de gestiune a acestora. vizitatorii vor putea „admira” ambalaje din plastic, hartie, sticla sau metal, deseuri electrice, electronice, electromenajere, deseuri biodegradabile si multe alte deseuri.

Printre atractiile muzeului se regasesc: zona de colectare selectiva a ambalajelor, zona speciala de curs pentru elevii claselor I-VIII, zona dedicata Ministerului Mediului si Padurilor, trei zone de prezentare vizuala a problemelor de gunoi stradal, precum si o zona de expozitii. Una din principalele atractii ale muzeului este „Traseul Deseurilor”. „Traseul Deseurilor” prezinta istoria tuturor fluxurilor de deseuri, din momentul in care decidem sa ne debarasam de ele si pana la tratare, reciclare, valorificare sau eliminare finala.

Accesul in muzeu se face gratuit, intre orele 12.00 si 22.00. Muzeul Deseurilor se afla in incinta AFI Palace Cotroceni, la etajul 1, in zona dedicata copiilor.

SEE U THERE!!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: