Impossible is nothing!!!!!!!!!

Intr-o scurta plimbare prin oras am remarcat un afis ce m-a pus pe ganduri. La inceput nu imi dadeam seama ce este, decat multe chestii de plastic colorate dar privind mai atent:

Deșeurile aruncate sau depozitate necorespunzător afectează mediul într-un fel la care poate nu te-ai gândit niciodată. Anual, mii de animale mor sufocate cu resturi de hârtie sau plastic, doar pentru că oamenii sunt prea comozi sau indiferenți. Află de ce este atât de important să pui hârtia la „Hârtie” și plasticul la „Plastic” !

Există multe motive pentru care este important să reciclăm. Printre cele mai importante sunt:

Conservarea resurselor

Când reciclăm, materialele utilizate sunt transformate în produse noi, reducând astfel consumul de resurse naturale. Dacă materialele utilizate nu sunt reciclate, produsele noi sunt realizate prin extragerea materiilor prime din Pământ, prin exploatări miniere și forestiere.

Economisirea apei și energiei

Utilizarea materialelor reciclate în procesul de manufacturare presupune mai puțină energie decât cea necesară pentru producerea produselor noi din materii prime – chiar dacă luăm în calcul costurile asociate care includ transportul, depozitarea, etc.

În plus, este necesară mai multă energie pentru extragerea, rafinarea, transportarea și procesarea materiilor prime pentru industrie în comparație cu furnizarea materialelor deja procesate.

Protejarea mediului

Reciclarea reduce nevoia de exploatare, rafinare și procesare a materiilor prime dintre care toate produc poluări substanțiale ale atmosferei și hidrosferei.

Cum reciclarea economisește energie, reduce de asemenea și emisiile cu efect de seră, ceea ce atenuează schimbările climatice.

Diminuarea depozitelor de deșeuri

Când reciclăm, materialele reciclabile sunt procesate pentru a deveni produse noi, astfel cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi se reduce.

Mai multe detalii pe GREENPEACE!!!

Anunțuri

Comments on: "Ai putea crede tot ce vezi??? Colecteaza selectiv!!!" (3)

  1. draga mea Ruxi,te rog sa vizionezi filmuletul asta http://www.punk-is-red.org/2010/08/green-is-color-of-money.html si dupa aia sa imi spui ce parere ai despre green piss! 🙂

  2. […] Ai putea crede tot ce vezi??? Colecteaza selectiv!!! Wed Aug 25, 2010 23:32 pm Intr-o scurta plimbare prin oras am remarcat un afis ce m-a pus pe ganduri. La inceput nu imi dadeam seama ce este, decat multe chestii de plastic colorate dar privind mai atent: Deșeurile aruncate sau depozitate necorespunzător afectează mediul într-un fel la care poate nu te-ai gândit niciodată. Anual, mii de animale mor sufocate cu […] […]

  3. ruxandra ionescu said:

    c pot sa zic … nicicum nu e bine, prea complicata e lumea asta 😐

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: