Impossible is nothing!!!!!!!!!

Administratia Nationala a Penitenciarelor in colaborare cu Asociatia A.R.T. Fusion va invita la Festivalul de Teatru „Exit!” cu detinuti-actori, in perioada 25-26 noiembrie la Teatrul Nottara.
Prin proiectul „Exit!” A.R.T. Fusion in colaborare cu Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu sprijinul Asociatiei Culturale Script, si-a propus sa combata stereotipurile uzuale despre detinuti existente in societatea romaneasca. Pentru a stimula interesul societatii catre aceasta patura sociala se vor pune in scena piese de teatru elaborate de detinuti pentru a combate preconceptiile sociale despre lumea puscariei. Scopul acestui proiect este pozitivarea mentalitatii romanesti asupra tinerilor detinuti pentru a usura procesul de reintregrare sociala a acestora dupa terminarea perioadei de detentie.

Proiectul a inceput in septembrie 2009 si a implicat 109 detinuti din Penitenciarele Arad, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Brasov, Cluj, Craiova, Galati, Iasi, Gherla, Oradea, Satu Mare, Targu Jiu, Targu Ocna, Timisoara, Poarta Alba. Ei au fost ajutati in crearea pieselor de personalul penitenciarelor si de 14 tineri artisti ce vor sa promoveze ideea de toleranta si egalitatea de sanse. Nume sonore ale scenei teatrului romanesc precum Maria Manolescu, Mihaela Michailov, Radu Apostol si Bogdan Georgescu au realizat selectia celor 9 piese care vor fi reprezentate la Bucuresti.

La finantarea proiectului „Exit!” au contribuit Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune, Fundatia Iosiaxenin Edra Plaiari- Grecia si United Nations Development Programme- Romania.

A.R.T Fusion in colaborare A.N.P. a incercat sa le ofere detinutilor un mijloc de exprimare si explorare a sentimentelor lor intr-un mod neprimejdios, contribuind la dezvoltarea lor afectiva prin activitate artistica. In plus fata de cele noua piese de teatru, spectatorii dornici sa afle mai multe vor fi introdusi ỉn lumea penitenciarelor prin vernisajul expozitiei „HOME”, coordonata de Cosmin Bumbut, ce contine fotografii realizate de detinutele din penitenciarele romanesti.

Intrarea este libera iar accesul spectatorilor se va face in limita locurilor disponibile.

Detalii program AICI!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: