Impossible is nothing!!!!!!!!!

Arcul_de_TriumfCred ca foarte putini dintre noi stiu ca Arcul de Triumf poate fi vizitat. Semnificatia arcului parizian a fost valorificata turistic, ca de altfel toate monumentele de importanta care fac faima tarilor civilizate. La noi, Arcul de Triumf ajunsese sa fie un monument caruia, in timp, trecatorul de rand i-a uitat semnificatia, ajungand sa-l asocieze, din ce in ce mai des, cu locul in care, de 1 Decembrie sau cu alte ocazii festive, se intalneste lumea politica a Romaniei pentru a depune coroane si a tine un moment de reculegere.
Sambata, 14 septembrie, insa, „misterul” a fost dezvaluit: interiorul arcului chiar se poate vizita (foto), cele 148 de trepte pot fi urcate pentru a se ajunge pe platforma care ofera o panorama asupra Bucurestiului. Inaugurarea s-a datorat „Zilelor Europene ale Patrimoniului”. „Arcul, inceput in 1922 si definitivat in 1936 nu a fost niciodata deschis publicului. Acum, interiorul este amenajat asa cum a fost gandit de arhitectul Petru Antonescu, cel caruia i-a fost incredintata proiectarea Arcului in 1920.” Palierele gazduiesc mici expozitii, in care sunt prezentate imagini ale primului arc, construit in 1922, harti ale Bucurestiului din vremea aceea, reproduceri ale coroanelor Regelui Ferdinand si Reginei Maria.
Cat despre exterior, arcului ii va fi redat aspectul initial, ornamentele florale fiind inlocuite cu medalioanele cuplului regal, distruse in 1953.
Accesul publicului va fi insa posibil abia din noiembrie, in aceasta luna implinindu-se 80 de ani de la inaugurarea din 1922. Tinand insa cont ca Arcul de Triumf se afla in una din cele mai aglomerate zone din Capitala, accesul este o problema; din aceasta cauza, cei interesati nu vor urca pe platforma arcului decat in week-end, atunci cand un politist va usura accesul vizitatorilor. Sa fie vorba de inca o treaba inceputa, de aceasta data terminata, dar nefructificata asa cum ar merita? Sa speram ca nu. Mai ales ca au mai fost mentionate, de catre primarul general al Capitalei, finantarea proiectelor pentru consolidarea Casei memoriale „Nicolae Tonitza”, a Vilei „Mina Minovici”, ca si modernizarile Teatrului Mic, Teatrului Bulandra si Teatrului Odeon.

Anunțuri

Comments on: "Sa privim Bucurestiul de sus: Arcul de Triumf se viziteaza!!!" (3)

  1. „Sa privim Bucurestiul de sus: Arcul de Triumf se viziteaza???” asa parca era titlul…de ce nu ai pus o poza facuta si de pe Arcul de Triumf

  2. ruxandra ionescu said:

    pai ink nu l-am vizitat :d da urmeaza 🙂

  3. cand pot vizita arcul de triumf?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: