Impossible is nothing!!!!!!!!!

Scoala te face mare!!!

Se pare ca au inceput si la noi in tara sa se faca campanii care sa aibe un efect sau rezultat vizibil. Mi se pare foarte buna ideea acestei campanii,desi pentru unii poate parea un pic deplasata.Sunt multi copii care renunta  la studii din diferite motive . Nu o sa stau eu sa va plictisesc cu ideile mele, o sa atasez cateva fragmente luate de pe site-ul campaniei. 

” Toți copiii au dreptul la o educație care să le permită dezvoltarea în condiții nediscriminatorii, a aptitudinilor și personalității astfel încât să fie pregătiți să contribuie la dezvoltarea societății.

Școlarizarea până la clasa a 10-a este obligatorie pentru toți copiii, începând de la vârsta de 6 ani.

scoala-face-mare-1

În  ultimii șapte ani rata abandonului școlar a crescut de aproape trei ori pentru clasele I-IV și de mai mult de patru ori pentru clasele V-VIII. În plus, foarte mulți copii din familii sărace se înscriu la școală târziu sau niciodată.

Cu cât copiii sunt înscriși la școală sau la grădiniță mai devreme, cu atât șansele lor să se dezvolte armonios și să nu abandoneze școala sunt mai mari.

Fiecare copil care nu merge la școală va deveni un adult fără educație. El va avea șanse mici să obțină un loc de muncă și risc mai mare să devină infractori sau să depindă de ajutorul social toată viața. Acest lucru are consecințe foarte grave, pe termen lung, pentru fiecare dintre noi.

Educația unui copil costă societatea mult mai puțin decât întreținerea unui adult în închisoare și mult mai puțin decât plata ajutorului social pentru un adult care nu poate obține un loc de muncă.”

Sună la 116 111 și află cum poți ajuta! Consilierii Asociației Telefonul Copilului te vor informa cu privire la drepturile copilului și la legislația existentă și te vor îndruma către autoritățile competente în cazul în care dorești să semnalezi anumite probleme legate de accesul la educație al copiilor.

Întrebări frecvente despre serviciul Telefonul Copilului: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente

Detalii: http://www.fiecarecopilinscoala.ro/ 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: