Impossible is nothing!!!!!!!!!

Pana azi niciodata nu mi-a starnit prea mult curiozitatea ziua de 1 iunie. Ma refer aici la faptul cum se sarbatoreste si in alte tari sau cand ….pentru k de altfel …mereu mi-au placut cadourile sau dulciurile primite d la „adulti „….  Dupa o varsta se cam termina cu 1 iunie dar mereu este placut sa iti aduci aminte de copilarie, de zilele in care te jucai si erai ferit de grija zilei de maine, cand nu iti pasa de nimic decat de joaca …

Ziua Internationala a Copilului este sarbatorita in numeroase tari, de regula (dar nu obligatoriu) pe data de 1 Iunie a fiecarui an. Celebrarea unei Zile dedicate Copiilor isi are originile in Turcia din anul 1920 si mai tarziu in cadrul Conferintei Mondiale a Bunastarii Copiilor de la Geneva, Elvetia, ce a avut loc in 1925. Nu este foarte clar de ce 1 Iunie a fost aleasa in cele din urma ca Ziua Copilului: una dintre teorii sustine ca consulul general chinez din San Francisco, SUA, a organizat o mica adunare a copiilor chinezi orfani pentru a sarbatori Festivalul Dragonului in 1925, celebrarea avand loc pe 1 iunie in acel an, fapt ce a coincis si cu conferinta tinuta la Geneva.

1 Iunie este sarbatorita de atunci incepand de numeroase state ca fiind Ziua Internationala a Copiilor, in special de catre cele din fostul bloc comunist. Lumea Vestica sarbatoreste de obicei aceasta zi pe alta data, asta in cazul in care se celebreaza, si adeseori trece fara sa fie insa foarte mediatizata. In mod frecvent este intalnita conceptia gresita ca Ziua Internationala a Copilului este o sarbatoare comunista, cu toate aceastea in ultimii ani unele dintre statele Americii au inceput sa celebreze Ziua Copilului pe 1 Iunie.

copii
Adunarea Generala a Natiunilor Unite a facut in 1958 recomandarea ca toate tarile sa instituie o Zi Universala a Copilului, care sa celebreze fraternitatea si intelegere intre toate tarile lumii si sa promoveze activitati care sa contribuie la bunastarea copiilor de pretutindeni. Data de 20 noiembrie este cea cand Adunarea Generala a Natiunilor Unite a adoptat Declaratia Drepturilor Copilului in 1959, si tot pe aceasta data, dar in 1989 a avut loc Conventia pentru Drepturile Copilului, de aceea multe tari au ales sa sarbatoreasca copiii pe aceasta zi.

Astfel, in Polonia, Cehia si Romania, Ziua Copilului este sarbatorita pe 1 iunie, in India se sarbatoreste pe 14 Noiembrie, iar in Japonia si Coreea de Sud, pe 5 Mai. O situatie bizara se intalneste in Germania, unde data de 1 iunie este valabila doar in jumatatea de Est, deoarece in Vest ziua este serbata pe 20 septembrie. UNICEF serbeaza Ziua Copilului pe data de 20 noiembrie.

O zi buna si ” La multi ani!!!”

Anunțuri

Comments on: "La multi aniiiiii copiilor!!!!" (2)

  1. cum sa se termine cu varsta copilariei ? :-s nu conteaza ca am 19 , sau 30 sau 50 d ani, tot copii suntem 😛 la multi ani Ruxi :*

  2. ruxandra ionescu said:

    eu sincer m-am simtit studenta azi nu copil :))) deci a fo un 1 iunie mai trist 😛 La multi ani Lore!!!! :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: